Barion Pixel

příspěvek na semináři

Seminář v PSP ČR: JUDr. Ondřej Dostál: WHO a Pandemická smlouva

Expert na zdravotní právo JUDr. Ondřej Dostál hovoří na semináři “Vakcinace proti onemocnění COVID-19 – současný pohled” o roli Světové zdravotnické organizace (WHO) a varuje před pokusy o nežádoucí změny v souvislosti s tzv. pandemickou smlouvou a novými mezinárodními zdravotními pravidly (IHR – international health regulation), která by WHO dala pravomoce vydávat závazné pokyny pro řízení epidemií, jež by byly v rozporu se základními právy občanů v členských státech.

Vimeo

By loading the video, you agree to Vimeo’s privacy policy.
Learn more

Load video

JUDr. Ondřej Dostál, Ph. D., LL.M.

Právník, expert na zdravotnické právo, pedagog. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, studoval také v Rakousku a v USA. Zdravotnictví si jako svou specializaci vybral proto, že pochází z lékařské rodiny a i řada jeho přátel jsou lékaři. Od roku 2004 působí jako lektor v oboru zdravotnického práva v Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví na Univerzitě Karlově. V roce 2006 získal titul Právník roku v kategorii Talent roku. Pracoval v několika konzultantských firmách a jako externí poradce na ministerstvu zdravotnictví.

Jako člen vládního poradního týmu koalice Piráti a STAN byl v roce 2021 před volbami jedním z možných kandidátů na post ministra zdravotnictví. Poté, co se vedení a části členů Pirátské strany znelíbil jeho postoj k očkování a datům o epidemii, se v politice stáhl do ústraní, i když se o veřejné věci nadále zajímá. Pokračuje ve svém angažmá na univerzitě, vede vlastní konzultantskou společnost a vzdělává odbornou i laickou veřejnost v oborech zdravotnického práva a organizace zdravotnictví.