Barion Pixel

ROZHOVOR PRO REDAKCI NFSN

Rozhovor s MUDr. Soňou Pekovou, Ph.D.

Molekulární genetička a mikrobioložka Soňa Peková po zkušenostech z posledních let odmítá dále „dělat vědu“ v podobě, jak ji vnímá mainstream. Nálepkování a ostrakizaci, kterých se jí dostalo kvůli jejím názorům, vnímá zpětně jako svého druhu požehnání. Zvolila cestu stažení se do sebe, věnuje se laboratorní práci ve veterinární diagnostice, kterou pomáhá svým milovaným zvířatům. Stará se o zahradu a malé hospodářství. Svou mnohaletou zálibu v kvantové fyzice rozšířila o studium metafyziky a v aktuálním rozhovoru nabízí svůj pohled na to, o čem dle jejích slov „jen Stvořitel sám ví, jak to je doopravdy“.

Kdo je MUDr. Soňa Peková, Ph.D.

Soňa Peková vystudovala medicínu, ale už během studia jí to táhlo do laboratoře a po studiích si dále doplňovala vzdělání a začala se naplno věnovat mikrobiologii a molekulární genetice. Letité zkušenosti z vědy, výzkumu a laboratorní praxe v současnosti uplatňuje ve své soukromé laboratoři. MUDr. Peková se dostala do širšího povědomí veřejnosti na jaře 2021, kdy ve své laboratoři jako v prvním nestátním zařízení vyvinula test a testovala na SARS-CoV-2. Stát jí to zakázal a ústy ministra zdravotnictví ji veřejně dehonestoval.

Další vlna dehonestace Soni Pekové se strhla po jejím prohlášení, že virus SARS-CoV-2 je pravděpodobně laboratorního původu, což je dnes v mainstreamu celkem běžně přijímaný závěr. Pekovou za něj nekritizoval jen mainstream, ale hrubě se o ní na sociálních sítích vyjadřovali i někteří zfanatizovaní příznivci teorie, že žádné viry neexistují, protože nebyly nikdy izolovány, a celá virologie je podvod.

Události posledních tří let přivedly Soňu Pekovou, jejímž letitým koníčkem je mimo jiné kvantová fyzika, k četbě knih a zkoumání informací mimo mainstremovou vědu z mnoha společenských oblastí. Mimo své práce v laboratoři, kterou má ráda mimo jiné proto, že díky ní pomáhá milovaným zvířatům, se nechce již vědě příliš věnovat. Svou pozornost zaměřuje raději k duchovnímu rozvoji.

Informace o sdílení tohoto videa:

Nadační fond Svědomí národa dává k dispozici link ke stažení a sdílení tohoto videa všem drobným uživatelům pro jejich potřebu na jejich osobních profilech, shlédnutí videa a informací v něm a jeho šíření na sociálních sítích, vždy za předpokladu, že video nebude kráceno a upravováno a vždy u něj bude uveden hyperlink odkazu na naše stránky. V každém takovém příspěvku musí uživatel uvést Nadační fond Svědomí národa jako autora videa. Nadační fond NEDÁVÁ SOUHLAS s REUPLOADEM na jiné kanály a sociální platformy než osobní, obzvláště pak na ty, které duplikují naši službu informovat veřejnost, a provozovatelům uploadovacích služeb. V takovémto případě je možné pouze sdílení na stránkách formou vložení odkazu na naši sociální síť nebo kanál (formou embedování), či hyperlinku na tuto naši stránku s rozhovorem.

Link ke stažení videa naleznete zde:

Link ke stažení z úložiště

Alternativní platformy kde je video dostupné v případě výpadku:

Odkaz na video na Odysee

Přepis rozhovoru: