Barion Pixel

ROZHOVOR PRO REDAKCI NFSN

Rozhovor s BSc. Petrou Rédovou, zdravotní sestrou a kandidátkou do Senátu

„Rozhodla jsem se pokračovat, protože pravda prostě musí jít ven i za cenu, že člověk utrží rány,“ říká zdravotní sestra Petra Rédová. V době epidemie zažila kvůli svým názorům účelovou dehonestaci, pokusy o diskreditaci před zaměstnavatelem, dostávala sprosté dopisy a přišel i fyzický útok. „Všechno, co jsme říkali, se do půl roku ukázalo jako pravda,“ tvrdí dnes. Před časem se účastnila akce, při níž aktivisté v Brně odstranili ze sochy Jošta Lucemburského ukrajinskou vlajku a nahradili ji moravskou orlicí. Z úst ministra vnitra si za to vysloužili označení „proruští švábi“ a výhrůžku, že po podobných lidech půjde nová policejní jednotka zaměřená na dezinformátory. Rédová si to nenechala líbit a poslala ministrovi ostrý vzkaz. Nedávno také vstoupila do politiky a kandiduje do Senátu za stranu PRO. „Nejsem politik. Jsem zdravotní sestra, které se nelíbí věci, a mám spravedlnost postavenou hodně vysoko,“ říká s tím, že ke kandidatuře ji přesvědčila osobní zkušenost z intenzivní spolupráce s kolegy, kteří stranu PRO založili a kteří podle Rédové dokázali, že stojí na straně lidí a brání jejich práva.

„Obávám se, že bude návrat k totalitě. Že nám bude předkládána jedna jediná pravda a ten kdo nebude souhlasit, bude trestán, mazán, dehonestován. Bylo by dobré, aby si lidé uvědomili, že se to netýká jen covidu, ale všeho, co přijde,“ komentuje Rédová společenskou situaci. Českou společnost lze podle ní přirovnat k hodně nemocnému pacientovi. „Společnost je rozdělená. Napřed jsme byli rozdělení na očkované a neočkované, pak to rozdělil konflikt na Ukrajině, teď zase něco dalšího… Cesta léčení bude vlemi náročná. Záleží na tom, jak dopadnou volby. Jak se lidé postaví k situaci, která se blíží, k té krizi. A jestli si uvědomí, že už dávno ztratili pevnou půdu pod nohama. Je teď otázkou, jestli z té potápějící se lodi vystoupíme všichni na ten břeh, který ještě máme poblíž, nebo se všichni utopíme,“ říká.

Kdo je BSc. Petra Rédová

Zdravotní sestra, kandidátka do Senátu v obvodu 55 Brno-město. Narodila se na Moravě, dětství prožila v Mikulově. Vystudovala střední zdravotnickou školu v Kroměříži a po škole odešla pracovat do Prahy. Pracovala na kardiochirurgii, později přešla do Liberce a následně do Brna na neurochirurgii. V roce 1998 odešla do Anglie, kde se po dvou letech mimo zdravotnictví vrátila ke své profesi a od té doby pracuje jako sestra na JIP neurochirurgie. Do širšího povědomí vstoupila v době epidemie covidu, kdy se snažila varovat před možnými nežádoucími účinky očkování. Mainstreamová média a tzv. factcheckeři ji označili za lhářku a dezinformátorku, což z ní udělalo terč sprostých nadávek, diskreditací a nakonec i fyzického útoku. Rédová se věnuje čínské medicíně a dalším léčebným postupům. Aktivně pomáhá lidem, kteří pociťují zdravotní následky po očkování proti covidu. Letos vstoupila do nově založené politické strany PRO, za kterou kandiduje do Senátu.

Informace o sdílení tohoto videa:

Nadační fond Svědomí národa dává k dispozici link ke stažení a sdílení tohoto videa všem drobným uživatelům pro jejich potřebu na jejich osobních profilech, shlédnutí videa a informací v něm a jeho šíření na sociálních sítích, vždy za předpokladu, že video nebude kráceno a upravováno a vždy u něj bude uveden hyperlink odkazu na naše stránky. V každém takovém příspěvku musí uživatel uvést Nadační fond Svědomí národa jako autora videa. Nadační fond NEDÁVÁ SOUHLAS s REUPLOADEM na jiné kanály a sociální platformy než osobní, obzvláště pak na ty, které duplikují naši službu informovat veřejnost, a provozovatelům uploadovacích služeb. V takovémto případě je možné pouze sdílení na stránkách formou vložení odkazu na naši sociální síť nebo kanál (formou embedování), či hyperlinku na tuto naši stránku s rozhovorem.

Link ke stažení videa naleznete zde:

Link ke stažení z úložiště

Alternativní platformy kde je video dostupné v případě výpadku:

Odkaz na video na Odysee