Barion Pixel

Příběh aktivního občana Iva Osovského :

Pracující občan, táta od rodiny, kterému se přestalo líbit, co se děje v naší zemi. Tak sám sebe popisuje organizátor protestů proti vládě Ivo Osovský. Na říjnovou demonstraci (18.10.2021) podle svých slov původně vůbec nechtěl jít. Až v den konání demonstrace se k němu dostaly informace o situaci v zemi, které ho přiměly vyrazit do Prahy na Staroměstské náměstí.

ROZHOVOR PRO REDAKCI NFSN

foto:Redakce NFSN

Nenech se zastrašit, vystup z řady !

„Vyzbrojen“ českou vlajkou se připojil k protestujícím. S odůvodněním, že na demonstraci jsou agresivní fotbaloví chuligáni připravení páchat výtržnosti, obklíčili Staroměstské náměstí policejní těžkooděnci. V určitou chvíli nebylo už podle Iva Osovského možné z náměstí nikudy odejít. Vypukl otevřený střet účastníků demonstrace s policií, při němž Ivo Osovský, aniž by byl jakkoli agresivní, skončil zakleknutý na zemi. Byl zadržen, odvlečen z náměstí a převezen do policejní cely, odkud byl následně propuštěn.

Po podzimním incidentu na Satroměstském náměstí začal být sám aktivní v organizování dalších protestů, zejména pochodů, při nichž protestující navštěvují bydliště konkrétních politiků a političek zodpovědných za řízení země. Jak se Ivo Osovský dívá na aktuální situaci v zemi? Jak si jeho generaci a současnou dobu budou pamatovat dnešní děti? Co se musí v České republice změnit? Na tyto a další otázky odpovídá Ivo Osovský v rozhovoru v našem aktuálním videu.